Ing. Miloslava Vostrá

  • KSČM
  • Braškov
  • zastupitelka obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.05.2014 8:47:51

Co všechno nás ještě čeká ve školství?

Co všechno nás ještě čeká ve školství?

Mnozí z nás poněkud udiveně sledují proud nápadů ministra školství. Chládek postupuje na Ministerstvu školství raketovou rychlostí a za tři měsíce vymyslel více novinek než předchůdci za celé období. Prý se jedná o extrémní pracovitost.

Učitelé mu zpočátku tleskali, ale dnes už se ptají, co z toho všeho bude, co je jen populistický tah a co myslí ministr doopravdy. Vyhlašování maturit televizí a rozhlasem od roku 2016, slyšeli jsme už o změně klasifikace na základních školách, kde by žáci měli pouze slovní hodnocení. Začátek školy od devíti hodin byl pravda poněkud oponován, zdali pan ministr ví, v kolik začíná pracovní doba rodičů a děti by pak stejně strávily čas v družině nebo by toto nařízení velmi zkomplikovalo život pracujících rodičů. Změn, které zřejmě nosí ministr v hlavě, je opravdu hodně. Mezi ně patří i populární tablety všem. Jistě chvályhodný nápad, kdy děti nebudou muset nosit těžké aktovky či batohy s učivem a rozhodně se naučí pracovat s moderní technikou. Jenže kde na to vzít a nekrást? Někdy mi připadá, že sdělení ministra školství jsou dobrým marketingovým tahem, ale skutek utek. A tak nezbývá, než doufat, že i ministr financí se ztotožní s Chládkovými nápady a ministr tak bude hvězdou, která bude velebena a oslavována. Pokud tak tomu však nebude, zbydou rodičům a kantorům jen oči pro pláč.

Ing. Miloslava Vostrá, místopředsedkyně ÚV KSČM 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama