Ing. Miloslava Vostrá

  • KSČM
  • Braškov
  • zastupitelka obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.06.2014 9:04:42

Děti a finanční gramotnost

Děti a finanční gramotnost

Rodinný rozpočet se v mnoha případech sestavuje velmi těžce. Většinou pomocí obálek rozdělí rodina peníze na výdaje nutné, neočekávané a na obálku, která by měla spořit na dovolenou, Vánoce, narozeniny apod.

Finanční gramotnost je nezbytně nutným pomocníkem pro dospělé, ale měly by se jí naučit i naše děti. Vesměs převažuje dojem, že peníze chybí a nepokrývají mnohdy ani nezbytně nutné výdaje. Průzkumy ukazují, že téměř 70 % občanů si přeje, aby se s finančním vzděláváním začalo už na základní škole. Všichni chápou, že je nutné zaplatit byt, elektriku, plyn, pojistky a další povinné výdaje, jenže člověk má i jiné potřeby – sport, kulturu, dárky, které chceme dát svým bližním. Měli bychom šetřit na důchod. Průzkumy také hovoří o kapesném pro děti. Většina dotazovaných je přesvědčena, že kapesné ano, v menší míře, a naopak by bylo dobré dětem spořit. Děti by podle rodičů měly být účastníky domácích porad o financích a také by měly pochopit, že není možné žít na dluh. A proto i já se velmi přimlouvám, aby finanční vzdělávání bylo zařazeno do výukových hodin základních škol co možná nejdříve.

Ing. Miloslava Vostrá, místopředsedkyně ÚV KSČM 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama