Ing. Miloslava Vostrá

  • KSČM
  • Braškov
  • zastupitelka obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.04.2014 8:43:21

Kam zmizely peníze

Kam zmizely peníze

Na Ministerstvu školství vládne již delší dobu permanentní zděšení. Napřed se děsil ministr Věcí veřejných, pak pro změnu ministr za ODS a dnes se děsí ministr ČSSD.

Problémy se po několik let jen odsunují, přelévají a kontrolní orgány zřejmě spaly spánkem spravedlivých. Jinak by totiž nebylo možné, aby při auditu bylo zjištěno, že loni úřad vyplatil téměř 90 milionů korun externistům za právní služby, poradenskou činnost, případně méně či více nutné posudky. Paradoxem je, že ministerstvo zaměstnává odborníky, v jejichž gesci právě tyto činnosti jsou. Úsměvné je konstatování, že chybí i doložení činnosti, která byla po několik let takto bohatě placena. Patrně světovým objevem je, že zaměstnanec pracuje současně jako poradce. Jeden z nich je prý rekordman, vydělal skoro tři čtvrtě milionu korun. K platu zaměstnance ministerstva je to jistě „milé zlepšení“. Bývalý ministr Fiala dokonce tvrdí, že posudky byly v této nevídané míře opravdu nutné. Stálo by asi za zamyšlení, kolik finančních prostředků bylo skutečně nutné použít na platby za posudky, poradenské činnosti a právní služby a jestli by školství, které má velké problémy s financováním škol, nemohlo tyto peníze využít účelněji. Třeba by se docílilo pozitivní změny a školy by na mnoha místech nemusely být rušeny.

Ing. Miloslava Vostrá, místopředsedkyně ÚV KSČM

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama