Ing. Miloslava Vostrá

  • KSČM
  • Braškov
  • zastupitelka obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.06.2011 19:59:00

Pane premiére, znáte ještě vůbec příjmy českých občanů?

Pane premiére, znáte ještě vůbec příjmy českých občanů?

Dvě třetiny lidí v této zemi berou méně než je průměrná mzda a na tyto lidi dopadne vládní zdražování potravin, služeb a energií.

Zvednout DPH postupně na téměř 20 procent, znamená zdražit lidem naprosto vše, včetně základních potravin.

To, co vláda nastoluje, je ekonomická válka vůči vlastním občanům. Dvě třetiny lidí v této zemi měsíčně nevydělají ani průměrnou mzdu (23 951 Kč). Právě na ně se vláda rozhodla naložit nejvíce zátěží. Oni mají zaplatit důchodovou reformu, která bude opět nejvýhodnější pro lidi s vyššími příjmy. Ti budou mít na to odkládat si více na důchod. Je to amorální útok na ty nejslabší, kteří v naší republice žijí. Zvyšování nepřímých daní odskáčou právě oni.

Zvýšení DPH u služeb a práce živnostníků zvětší objem šedé a černé ekonomiky. Lidé začnou pracovat načerno. Představte si situaci, že rekonstruujete koupelnu za 100 tisíc korun. 17 tisíc by v budoucnu mělo být DPH. Takže s daní 100 tisíc, bez ní 83 tisíc. Povede to k masivnímu obcházení zákonů a tím ke kriminalizaci lidí, pro které je dvacet tisíc ohromná suma peněz. To si pánové ministři a byznysmeni s vysokými příjmy sedící v této vládě ani nemohou uvědomit.

Zdražení knih se bude týkat zejména studentů a jejich rodičů. Právě studenti z rodin, které se snaží investicí do vzdělání zlepšit životní vyhlídky svých dětí, budou mít nadále svůj úděl ještě těžší.

Dražší léky. Celá krize ve zdravotnictví byla kvůli dvěma miliardám na platy lékařů ročně. Zvýšení DPH na léky doslova vysaje ze zdravotnictví podle známých propočtů deset miliard ročně. To je pětkrát tolik. Vláda si zadělává na pětkrát takovou krizi do budoucna. Jde o nevídané ohrožení pacientů. Tvrdě vyjednaný kompromis, který zabránil ohrožení lékařské péče, půjde vniveč. Těch deset miliard ročně se bude muset někde vzít. A budou to pacienti, na jejichž úkor to bude. Zdravotní pojišťovny vydají více peněz za léky a nezbude na platby nemocnicím a lékařům. Zvýšení DPH ohrožuje vývoj a prosperitu celé České republiky a téměř všech profesí.

Miloslava Vostrá, poslankyně Parlamentu ČR

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama