Ing. Miloslava Vostrá

  • KSČM
  • Braškov
  • zastupitelka obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.01.2014 11:42:09

Premiérem za každou cenu

Premiérem za každou cenu

Již v minulém roce se v rámci parlamentních voleb ČSSD zviditelnila novým trendem. Jednalo se o žaloby v rámci neumístění na kandidátkách. Jedním z nejvýznamnějších promotérů tohoto stylu byl ostravský primátor Kajnar.

Dnes bude podepsána koaliční smlouva mezi politickými stranami, které povedou naši zemi po dobu volebního období. Sociální demokracie ovšem překvapuje i nadále. Jeden z jejích volebních taháků „zabraňme restitucím“ umírá na nezájem této strany. Známé pořekadlo „sliby, chyby“ naplnili Sobotkovi věrní zcela beze zbytku. KDU-ČSL je partner, který restituce prosazoval, a zajisté nehodlá v nové vládě ustupovat jakémukoli tlaku na jejich omezení. Jak se s tím srovnají vysocí představitelé sociální demokracie si můžeme pouze domýšlet. Sobotka pokračuje i v trendu „nebude-li po mém, obrátím se na soud“. Volá dnes po úpravě ústavy. Před časem KSČM navrhovala vznik stálé komise pro změnu ústavy. Tehdy ovšem ČSSD tento návrh nepodpořila. Zřejmě se jí nehodil do krámu. A proto dnes vnímáme Sobotkovy požadavky jako jeho boj o křeslo premiéra. Zakotvit do Ústavy České republiky termín do kdy musí prezident jmenovat vládu nemusí být právě šťastným řešením.

Ing. Miloslava Vostrá, místopředsedkyně ÚV KSČM

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama