Ing. Miloslava Vostrá

  • KSČM
  • Braškov
  • zastupitelka obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.10.2013 9:15:30

TOP 09 vymyslela nejdražší škrabku na zamrzlá okna aut

TOP 09 vymyslela nejdražší škrabku na zamrzlá okna aut

SKarty byly od počátku drahý podvod. Byly zcela nepoužitelné pro deklarovaný původní zájem, např. monitorování zneužívání dávek.

Tento pouze pro někoho výhodný systém stál zbytečně spoustu vydaných peněz. Tomu, čemu se mělo Ministerstvo práce a sociálních věcí věnovat, např. problémům předražených ubytoven, šlo zcela mimo jeho zájem. A tak dnes mnozí používají tolik opěvovanou sKartu jako škrabku na zamrzlá skla aut.

V oblasti sociálních věcí působila Schwarzenbergova TOP 09 ve vládě zvláště jako slon v porcelánu. Došlo k nekoncepčnímu převedení veškeré státní sociální podpory na úřady práce, které dodnes nemají čas díky nově převzaté agendě řešit politiku zaměstnanosti. Byla zrušena oznamovací povinnost nového místa, a tak je práce úřadů práce ještě ztížena. Nový byznys vytvořila TOP 09 pro pracovní agentury, které dostávají od státu peníze za to, že vedou nezaměstnaného u sebe.

Je mnoho věcí, které by měl stát řešit. Například investovat do výstavby penziónů, do menších sociálních bytů a do služeb sociální péče. Oceňuji a obdivuji všechny pracovníky v oboru sociální péče, jejichž práce spočívá primárně v péči o jiné, neboť v posledním období pravicových vlád se bohužel dostali na okraj zájmu a stále více jim chybí finanční prostředky. Naší prioritou je sociální služby oživit a poskytnout oboru jistotu. Jedná se především o služby pro postižené a seniory.

Ing. Miloslava Vostrá, místopředsedkyně ÚV KSČM
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama