Ing. Miloslava Vostrá

  • KSČM
  • Braškov
  • zastupitelka obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.11.2013 9:26:28

Uzavřený kruh

Uzavřený kruh

Pomalu a jistě dochází k narůstání počtu nezaměstnaných. Ve většině případů by všichni pracovat chtěli, jen jaksi není kde.

Zvláště těžké to mají maminky s dětmi. Chybí školky i jesle pro malé děti. Fronty na zápis do školek byly nekonečné. Na mnohé se nedostalo, soukromé školky nebo paní na hlídání jsou pouze velkým snem, především pro finanční nedostupnost. Již před mimořádnými parlamentními volbami byl v Poslanecké sněmovně na stole zákon o dětských skupinách.

Nebyl však schválen, a tak různé výpomoci maminek či paní ze sousedství jsou ve své podstatě nelegální. Navíc tato forma ani firemní školky neřeší pobyt ve školkách pro děti ze sociálně slabých rodin. Přísná pravidla pro zřizování mateřských školek jsou sice zajisté pro děti dobrá, je však třeba zamyslet se i nad tím, zdali přísnost nade vše nevede rodiny s dětmi ještě do mnohem tristnější finanční situace nežli třeba to, jestli mají děti u školky zahradu, když je kousek od školky krásný park. Jistěže nejlepší formou je mateřská školka, která děti připravuje na školu základní. Učí je a plně se jim věnují lidé, kteří své práci rozumí. Jenže je jich opravdu málo.

Ing. Miloslava Vostrá, místopředsedkyně ÚV KSČM 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama