Ing. Miloslava Vostrá

  • KSČM
  • Braškov
  • zastupitelka obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.04.2014 17:05:58

Život je dar

Život je dar

Žijeme v moderním světě plném počítačů, moderních technologií, a když si zavoláme záchranku, přes všechny tyto moderní vymoženosti bloudí po Praze.

Naposledy s ženou, která se otrávila. Jeden případ se dozvíme, mnohé z nich však zůstanou v utajení. Kdo by se chlubil tím, že nezvládne přijmout pacienta a nemocnice si jej přehazují jako horký brambor. Moderní svět a rychlost dnešního života nás vedou tak trochu k lhostejnosti, ale když ta lhostejnost a nechuť hledat řešení ohrožuje lidský život, je to trestuhodné. Často slyším stížnosti, když hovořím s občany, že sanitka nedojela včas, nebo přijela bez lékaře. Věřte, že laik těžko odhadne třeba u dítěte, kdy je to vážné a kdy je možné dojet prostě na pohotovost a nezatěžovat záchranku. Moderní stát se hodnotí podle toho, jak se stará o nemocné, seniory a handicapované občany. V posledních letech mám pocit, že není příliš čím se chlubit. Rodiče handicapovaných dětí hledají pomoc u jiných v rámci sbírek darů. Každý z nás rád pomůžeme, ale nepřipadá vám trochu smutné, že to, co dítě potřebuje, nedokáže zajistit náš stát? Možná by stačilo zapřemýšlet o kauzách typu ProMoPro, Opencard atd. a peníze by se našly na pomoc těm, kteří ji skutečně potřebují. Zdravotní péče je jedna ze zásadních věcí, které musí fungovat pro všechny stejně.

Ing. Miloslava Vostrá, místopředsedkyně ÚV KSČM poslankyně PSP ČR
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama