Ing. Miroslav Balatka

  • BPP
  • Sokolov
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,51. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.04.2022 16:07:00

Být Čech je důvod k hrdosti. Ale ten Babiš?

Být Čech je důvod k hrdosti. Ale ten Babiš?

Komentář na facebookovém profilu k podpoře Ukrajiny ze strany bohatých z ČR.

 Být Čech je důvod k hrdosti. Vědomí toho, že patříte k národu, který nyní velmi pomáhá slabšímu státu v boji s násobně větším agresorem, útočícím nyní brutálně na ukrajinské území a civilní cíle a vyhání z domovů matky s dětmi a seniory, je prostě dobré. Ale takoví my Češi prostě jsme. Vždy když je nějaká katastrofa, vlna solidarity je obrovská. Kromě drobných darů a finančních částek, které odcházejí od statisíců občanů ČR na pomoc Ukrajině a které daly dohromady už částky v řádech miliard a také tisíců tun humanitární pomoci, přispívají i ti movitější z nás. Chtěl bych poděkovat Ivo Lukačovičovi (Seznam.cz), Daliboru Dědkovi (Jablotron), Janu Bartovi (Pale Fire Capital), Aleši Zavoralovi (Alza), Martinu Hájkovi (Livesport) a mnoha dalším o jejichž podpoře se ani neví. Poděkovat za to, že cítí odpovědnost za ČR i za civilizovanou Evropu a inspirují svými velkorysými dary ostatní.

P.S. Aby to bylo taky trochu vyvážené. Druhý nejbohatší Čech, poslanec a miliardář Andrej Babiš, zatím místo práce ve Sněmovně, (kam byl zvolen, má mandát a kde se za poslední měsíce objevil naposled pouze v den, kdy se hlasovalo o jeho vydání k trestnímu stíhání za dotační podvod), jezdí do Polska na levné nákupy, fotí se s dřevěnými veverkami a figurínami Simpsonů, jezdí po ČR, "nedělá prezidentskou kampáň" a "stará se o naše lidi" tím, že vědomě dává populistické a naprosto nereálné návrhy na řešení a snaží se vlévat mezi naše lidi pocit, že se o ně vláda něstará. A poslal na Ukrajinu 200 neprůstřelných vest. Každý holt dělá, co umí...

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama