Ing. Miroslav Balatka

  • BPP
  • Sokolov
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,51. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.03.2020 8:39:00

Potřebujeme hlavně vzájemnou ohleduplnost, trpělivost, klid, rozvahu a laskavos

Potřebujeme hlavně vzájemnou ohleduplnost, trpělivost, klid, rozvahu a laskavos

Komentář na facebookovém profilu k nouzovému stavu

V současné době prožíváme ne zrovna jednoduché období. Nouzový stav a dodržování omezení, která z něho vyplývají a která nás v nejbližších dnech a týdnech čekají, bude pro mnoho z nás složité. Každý z nás i z lidí našeho okolí to ucítí v nějaké míře na vlastní kůži. Bude to mít dopad na chod domácností, na který jsme zvyklí, na zaměstnání, na rodinný rozpočet, na volný pohyb, na setkávání s našimi blízkými v nemocnicích, na cestování, na trávení volného času, i na návštěvy hospod, kulturních a sportovních akcí. Dotkne se to zkrátka nás všech a v mnoha oblastech.

Mějme prosím na paměti, že tahle opatření se dějí hlavně proto, aby jednak ochránila ty nejzranitelnější z nás - a také aby se předpokládaný nárůst nemocných podařilo udržet ve zvládnutelných mezích. Tím, že tyto nepříjemné a omezující opatření budeme zodpovědně dodržovat, posloužíme nám všem nejlépe.

Prosím, mysleme na to.

Přestože smyslu některých omezení ne tak docela rozumím, plně je respektuji. Jsou zcela v kompetenci vlády ČR a ta za tato opatření nese odpovědnost. Nadávat je sice možné, ale věci to v tuto chvíli nijak nepomůže. Snad jenom vnímat i další důležité informace z jiných oblastí, které přes každodenní vládní tiskovky ke koronaviru mohou zapadnout.

Co ale v tuto chvíli potřebujeme jako společnost nejvíce je vzájemnou ohleduplnost, trpělivost, klid, rozvahu, a laskavost. A soudržnost. To vše je v nás.

Chtěl bych podpořit a poděkovat všem, od zdravotníků a lékařů, kteří jsou v "první linii", leckdy i s chybějícími ochrannými pomůckami, přes pracovníky samospráv až po rodiče, kteří zůstávají s dětmi doma díky zavřeným školám.

Držme při sobě. Zvládneme to.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama