Ing. Miroslav Bernášek

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,51. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.09.2013 12:14:19

Zneužívání lidí na ubytovnách je zločin

Zneužívání lidí na ubytovnách je zločin

Bohužel až příliš často se sociální dávky stávají „podnikatelským záměrem“ pro zajištění solidního příjmu bez práce.

Jak pro osoby, které o dávky žádají, tak pro lichváře, či provozovatele „ubytoven“ pro sociálně slabé. Je to stejný způsob podnikání jako v případě solárních baronů. Všichni tahají neoprávněně peníze z kapes daňových poplatníků, a je jedno zda přímo nebo nepřímo. A to jenom proto, že jim to děravé zákony a přehlíživost většiny společnosti umožňuje.

V Kladně máme takových „ubytoven“ osmadvacet a shromažďují se v nich nízkopříjmové skupiny obyvatel. Většina z nich nemá práci. Svoji frustraci si vybíjejí na svém okolí. Je tam hluk, nepořádek, nešťastní jsou z toho pak lidé v blízkých domech. Úřady práce vyplácejí lidem z ubytoven příspěvek na sociální bydlení, který ale z velké části končí v kapsách jejich majitelů či provozovatelů. V kladenských ubytovnách to měsíčně představuje částku dva miliony korun. Za jednu místnost takový člověk zaplatí například i neuvěřitelných 15 tisíc korun. Sociální dávky tohoto typu se tak staly pro určitou skupinu lidí odporným byznysem, který jim umožnil stát.
 
Zabránit předražování měla vyřešit novela zákona o změně financování sociálního bydlení, která měla platit od ledna příštího roku. Bohužel padla vláda, skončil parlament a novela proto taky spadla pod stůl. Bude to velké a třaskavé téma k řešení pro novou vládu i zvolené zákonodárce.

Ing. Miroslav Bernášek
místopředseda oblastního sdružení
náměstek primátora

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama