Ing. Miroslav Kalousek

  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.08.2023 13:09:00

Vláda má poslední šanci nás přesvědčit

Vláda má poslední šanci nás přesvědčit

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k státrnímu rozpočtu pro rok 2024

 Ministr financí Zbyněk Stanjura musí předložit do vlády návrh rozpočtu na rok 2024. Celé jaro vládní politici slibovali, že jeho deficit bude o asi 70 miliard nižší oproti letošku, tedy zhruba 225 miliard. Premiér na tiskové konferenci 11. května slíbil dokonce 210 miliard.

Opozice ústy Aleny Schillerové tvrdí, že to je příliš tvrdé, že by stačilo poloviční tempo, tedy deficit asi 260 miliard. Dodrží vládní politici své sliby a závazky? Nebo dají za pravdu Aleně Schillerové? Nebo to bude ještě horší?

Podle mého názoru se bude jednat o nejdůležitější politické téma letošního podzimu. Vláda má poslední šanci nás přesvědčit, že její rozpočtová politika není jen reaktivní a alibistický chaos a že rozpočtová odpovědnost pro ni není jen marketingový termín.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama