Ing. Miroslav Kalousek

  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.03.2010 20:02:00

Za stávající situaci se stydím

Za stávající situaci se stydím

Řeč na 75. schůzi PSP ČR, 9.3.2010

Tak na plky tohoto typu, které řekl můj poslední předřečník, opravdu reagovat nebudu. V zásadě jsem chtěl odpovědět pouze na připomínku pana místopředsedy Zaorálka, který si stěžoval, že když jsem to jako ministr financí vkládal do návrhu zákona, že jsem jednal jaksi utajeně, jaksi zákulisně, že jsem to před ním utajil a že to je ten odstrašující výraz toho vládnutí.

Přiznávám, pane místopředsedo Zaorálku prostřednictvím předsedajícího, že jsem předpokládal, že si to aspoň jeden z vás přečte. A protože jsem to předpokládal, tak k tomu paragrafu je podrobné zdůvodnění včetně cíle, kterého má být dosaženo. Přiznávám, že tato premisa byla zcela chybná, že jsem byl praxí přesvědčen, že ani jeden z vás si to nepřečetl, a proto, byť jste to všichni měli osm měsíců na stole, tak jste nebyli schopni jakékoliv reakce.

Jestli úmyslně nebo z nekompetence, je úplně jedno, důsledek je stejný. Slibuji, že příště, až vložím cokoliv do takovéto předlohy, vždy řeknu, a vám, pane předsedo Zaorálku, který zásadně nečtete, zdůrazňuji, že toto by se vám mohlo nehodit, možná byste mohl protestovat a radši dopředu požádejte jakéhokoliv premiéra o vyhlášení stavu legislativní nouze. To příště udělám. Ale opravdu jsem netušil tu míru nekompetence a zbabělosti, která mě může potkat v souvislosti s touto normou. Jsem už poučen.

Děkuji.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama