Ing. Miroslav Toman

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,09. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.03.2019 4:33:00

Naše dozorové orgány budou nadále intenzivně kontrolovat dovozy

Naše dozorové orgány budou nadále intenzivně kontrolovat dovozy

Ministerstvo zemědělství obdrželo dopis od Polska. Po jeho vyhodnocení případně zahájí rušení mimořádných veterinárních opatření.

Dopis polského ministra zemědělství Jana Krzysztofa Ardanowského s informací o opatřeních přijatých Polskem v souvislosti s problémy na jatkách dnes odpoledne obdrželo Ministerstvo zemědělství (MZe).

„Pokud informace uvedené v dopisu vyhodnotíme jako dostačující, jsme připraveni zahájit rušení našich mimořádných veterinárních opatření.  Chci všechny ujistit, že naše dozorové orgány budou nadále intenzivně kontrolovat dovozy. V platnosti zůstává povinné hlášení dovozu potravin 24 hodin předem, budeme dále odebírat vzorky masa a ve spolupráci s policií a celníky budou pokračovat kontroly kamionů převážejících maso,“ řekl ministr zemědělství Miroslav Toman.

V případě, že MZe vyhodnotí přijatá opatření jako dostatečná, začne Státní veterinární správa pracovat na vydání nových mimořádných veterinárních opatření (MVO), jimiž zruší MVO z 21. února. Dokument by v takovém případě byl na úřední desce MZe zveřejněn v průběhu zítřka s tím, že od půlnoci z úterý na středu (tedy od 27. března) by přestala platit povinnost příjemců zásilek hovězího masa z Polska vyšetřovat maso na přítomnost salmonel.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama