Ing. Monika Oborná

  • ANO 2011
  • Vysočina
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.07.2022 11:40:00

Tak si to shrneme. Reálná pomoc lidem nula

Tak si to shrneme. Reálná pomoc lidem nula

Komentář na facebookovém profilu k opatřením vlády Petra Fialy k inflaci.

 Heslo současné vlády by se dalo nazvat: Nejdřív občany pořádně oškubeme a pak jim z toho něco vrátíme. Takže si to shrneme:

PŘÍSPĚVEK NA BYDLENÍ 

Bytové nouzi kvůli rostoucím cenám energií čelí podle renomovaných odhadů až 200 tisíc seniorských domácností, o příspěvek na bydlení si zažádala sotva desetina z nich. On-line formulář pro starší občany není přínosem.

Reálná pomoc lidem NULA. 

SNÍŽENÍ CEN POHONNÝCH HMOT

Vydrželo na pumpách asi dvě hodiny. Ministr financí uvádí, že snížením spotřební daně od června do září přijde státní rozpočet o -4,2 miliardy korun. ??Co už dál neuvádí, že díky razantnímu zvýšení cen, stát vybere podstatně více na DPH.

Jednoduše řečeno:

Vláda vám odpustí 1,50 Kč na litru pohonných hmot a na DPH od vás vybere zhruba o 3 Kč na litru více než před rokem. Pořad je tedy v plusu vláda, nikoliv občan!
Reálná pomoc lidem NULA. 

MIMOŘÁDNÁ VALORIZACE DŮCHODŮ

Vláda se snaží přesvědčit občany a seniory jak jim pomáhá. Tak aby bylo jasno, na mimořádnou valorizaci důchodů musela přistoupit! Protože zákon o důchodovém pojištění jasně říká, že důchody se valorizují, pokud v některém měsíci přesáhne míra inflace 5%.

ÚSPORNÝ ENERGETICKÝ TARIF

Vláda bude lidem složitě vracet, co od nich ve zvýšené míře vybere! Nedostatečné opatření, náročné na přípravu i provedení. Na místo snížení nebo odpuštění DPH, které by šlo udělat velmi rychle. O konkrétní výši a podobě pomoci totiž zákon mlčí. Zákon říká pouze to, že vláda rozhodne komu, kdy a kolik na energie přidá, přičemž fakticky může říct, že nikomu nic. Řada občanů už dnes neví, za co a zda vůbec bude v zimě topit.

Reálná pomoc lidem NULA.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama