Ing. Ondřej Knotek

  • ANO 2011
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,34. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.02.2022 22:59:00

Výčet opatření Evropské komise

Výčet opatření Evropské komise

Komentář na facebookovém profilu k výčtu opatření Evropské komise.

 Nová opatření Evropské komise vůči Rusku a Bělorusku mají mou  podporu. Jsem přesvědčen, že je to opravdu silný balík opatření, který Putinův režim citelně zasáhne. Rovněž vítám, že EU zajistí nákup a dodávku zbraní pro obranu Ukrajinců. Stejně tak je důležitá i podpora zemím, které pomáhají uprchlíkům. I na to se budeme muset nadále soustředit.

Výčet opatření Evropské komise:

Vůbec poprvé bude Evropská unie financovat nákup a dodávku zbraní a dalšího vybavení do země, která je vojensky napadena.

Vzdušný prostor Evropské unie bude uzavřen pro veškerý ruský provoz, včetně „soukromých letadel ruských oligarchů”.

Ruským státem vlastněná média (například Russia Today a Sputnik) už nebudou moci šířit své lži, aby ospravedlnila Putinovu válku. Konec dezinformační mediální mašinerie Kremlu.

Zasáhneme sankcemi i Lukašenkův režim v Bělorusku. Budou zavedena restriktivní opatření proti jeho nejdůležitějším odvětvím, kterými jsou  minerální paliva, tabák, dřevo, cement, železo nebo ocel.

Na Bělorusko také rozšíříme vývozní omezení, která jsme zavedli na zboží dvojího užití pro Rusko.

Vyhneme se tak také jakémukoli riziku obcházení našich opatření vůči Rusku.

Kromě toho uvalíme sankce na ty Bělorusy, kteří pomáhají ruskému válečnému úsilí.

Ze systému SWIFT vyloučeny důležité ruské banky.

Zakázány budou také transakce ruské centrální banky a zmrazíme i všechna její aktiva, abychom jí zabránili financovat Putinovu válku.

A zaměříme se na majetek ruských oligarchů.

Postihy budou spočívat také v kontrolách exportu, omezení vývozu zboží dvojího využití nebo v restrikcích týkajících se vydávání víz.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama