Ing. Ondřej Prokop

  • ANO 2011
  • Praha 11
  • územní plánování
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.06.2022 17:36:00

Adam Scheinherr je politicky odpovědný za mafii v dopravním podniku

Adam Scheinherr je politicky odpovědný za mafii v dopravním podniku

Komentář k návrhu na odvolání náměstka pro dopravu Adama Scheinherra (Praha Sobě)

Náměstek primátora pro dopravu Adam Scheinherr se sice v kauze Dozimetr, mafiánské skupině Petra Hlubučka, snaží tvářit jako Mirek Dušín a stavit se do role „já nic, já muzikant", během dnešního jednání pražského zastupitelstva však vyšlo najevo několik skutečností, které jsou minimálně podezřelé.

Tématem diskuze se dnes stala osoba obviněného Matěje Augustina, kterého do správní rady Dopravního podniku Praha prosadil Petr Hlubuček. Adam Scheinherr byl sice zprvu proti jeho jmenování, koncem roku 2019 však nakonec právě jeho hlasem Augustin do správní rady zvolen byl. Proč Scheinherr Augustina nakonec podpořil zůstává otázkou. Zvlášť když už o pár měsíců později Scheinherr podal trestní oznámení, ve kterém Augustin podle nynějších zjištění policie už figuroval.

O to skandálnější mi pak přijde další rozhodnutí Adama Scheinherra, který v loňském roce podpořil vznik společného podniku Nové Holešovice a.s., ve kterém Augustin opět figuruje, tentokrát jako místopředseda představenstva.

Z logiky věci se pak ptám, co vedlo Adama Scheinherra k tomu, aby člověka, u kterého měl podezření z trestné činnosti, podpořil do další městské firmy?

I s ohledem na výše zmíněné jsem dnes navrhl odvolání náměstka Adama Scheinherra z funkce. Je dle mého politicky odpovědný za mafii v dopravním podniku. Zbytky pirátské magistrátní koalice ho však podržely a návrh neprošel.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama