Ing. Ondřej Prokop

  • ANO 2011
  • Praha 11
  • územní plánování
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.02.2021 9:03:27

Blížící se sčítání lidu, domů a bytů

Blížící se sčítání lidu, domů a bytů

Milí sousedé, na přelomu března a dubna nás čeká sčítání lidu, domů a bytů. V datech, která přinese, se mimo jiné skrývá obrovský potenciál pro rozvoj bytové 🏠 politiky. Důležité ale bude, jak s nimi naložíme.

👉 Tím nejdůležitějším údajem bude v daném ohledu informace o reálném pobytu osob. Přehled o tom, kde se lidé skutečně zdržují, místním samosprávám i developerům usnadní plánování další bytové výstavby i potřebné infrastruktury.
Rozdíl mezi skutečným a “papírovým” pobytem je výrazný především ve velkých městech. Z dat mobilních operátorů z loňského podzimu například vyplývá, že v metropoli přebývá o 240 000 obyvatel více, než je zde přihlášeno k trvalému pobytu, a dalších 200 000 osob do města dojíždí v denní špičce. ℹ️ Vyšší počet obyvatel představuje pro město také vyšší zátěž a náklady, ty však v této chvíli nejsou zákonem nijak zohledněny. Primátor Zdeněk Hřib i náměstek pro územní rozvoj Petr Hlaváček proto navrhují, že by se reálný počet obyvatel měl promítnout například do rozpočtového určení daní, a já s nimi rozhodně souhlasím. Za současného stavu totiž město přichází každý rok o osm až deset miliard korun, které v rozpočtu citelně chybí.Co si o nápadu rozdělování daní podle skutečného místa pobytu myslíte vy❓Napište mi prosím svůj názor do komentáře pod tento příspěvek 👇👇👇.Články, na které reaguji najdete zde:👉https://www.kurzy.cz/.../577283-data-ze-scitani.../ 👉https://prazsky.denik.cz/.../praha-pocet-obyvatel...
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama