Ing. Ondřej Prokop

  • ANO 2011
  • Praha 11
  • územní plánování
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.06.2022 7:35:00

Jednání zastupitelstva Prahy 11 už začínají být pověstná

Jednání zastupitelstva Prahy 11 už začínají být pověstná

Zastupitelstva Městské části Praha 11 už začínají být pověstná nejen v hlavním městě. Mají punc neustálého překřikování, dohadů a věčného nesouladu. Nejednou jsme byli svědky i hrubého urážení a napadání.

 Je těžké najít shodu nad tématy, která jsou pro občany naší městské části skutečně důležitá. Nejinak tomu bylo včera. Starosta Jiří Dohnal (Piráti) není bohužel schopen řídit ani zastupitelstvo ani městskou část. Za hnutí ANO jsme na program zastupitelstva nesli tři důležité body. Všechny byly sice zařazeny na program, žádný z nich se však přes neustálé předvolební exhibice některých kolegů zastupitelů nedočkal závěrečného hlasování.

První z nich se týkal řešení parkování kolem bývalé ubytovny Sandra a Hotelu Opatov. Navrhovali jsme vyslovení nesouhlasu s otevřením obou budov, dokud se nevyřeší parkování pro místní rezidenty. I když patřím k dlouhodobým podporovatelům rekonstrukce Hotelu Opatov, nemůžu se za současných podmínek s tímto záměrem ztotožnit, protože nic nového nikdy nemůže být na úkor stávajících obyvatel. Jsem přesvědčen, že pokud radnice nedořeší situaci s parkováním, zadělává si na ještě mnohem větší problémy. Politik má hledat kompromisy, ne vykopávat jámy.

V dalším navrhovaném materiálu jsme vyslyšeli volání občanů, kteří chtějí odkoupení objektu bývalé restaurace Pavlovín a její znovuotevření. Je jasné, že podobné zařízení v parku u Chodovské tvrze chybí, což dokazuje i nedávná Petice za záchranu Pavlovína.

V neposlední řadě jsme chtěli řešit problémy kolem ubytovny Vojtíškova a navrhli Radě MČ Praha 11 revokaci původního usnesení a vypovězení nájemní smlouvy. K tomu nás vedly zvláště nové okolnosti posledních měsíců. Paní investorka nedotáhla dohodu v území zejména se sousedním bytovým domem, kterou deklarovala, naopak došlo ke sporu, který vyvrcholil až zrušením územního řízení a nařízení nového projednání. Taky stále nedošlo k vybudování parkovacích stání, využitelných i pro veřejnost, jak paní investorka při pronájmu pozemků požadovala. A z usnesení o zrušení územního řízení je patrné, že paní investorka potřebuje pro svůj záměr výrazně více parkovacích míst, než tvrdila, a patrně bude nutné projekt přepracovat.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama