Ing. Ondřej Prokop

  • ANO 2011
  • Praha 11
  • územní plánování
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.07.2022 8:30:00

Kvalita života v českých a světových metropolích

Kvalita života v českých a světových metropolích

Milí sousedé, možná jste v posledních dnech zaznamenali zveřejnění dalšího žebříčku posuzujícího kvalitu života ve světových metropolích. V hodnocení, které vyšlo v magazínu Time Out, Praha pro změnu výrazně zabodovala a skončila hned na šestém místě

Rozpor mezi oběma hodnoceními lze poměrně snadno vysvětlit. Zatímco žebříček EIU sestavovali odborníci na základě dat, ve druhém případě se výsledky opírají o průzkum mezi místními. Z toho mi vychází, že Pražané jsou zkrátka patrioti, kteří své město milují navzdory jeho závažným nedostatkům. Ostatně hlavním důvodem, který uváděli, byla jeho jedinečná krása – které ovšem hlavní město vděčí převážně předchozím generacím.Tuto mou tezi podporuje také skutečnost, že v celorepublikovém srovnání, založeném opět na objektivních údajích, se Praha na přední místa žebříčku neprobojovala.Tým Seznam Zprávy, který je autorem příslušného hodnocení, porovnával život v jednotlivých českých a moravských městech například na základě přírůstku obyvatel, změn průměrného věku, intenzity výstavby nebo stavu životního prostředí.V jejich žebříčku najdeme spíše menší města s přibližně 5 až 20 tisíci obyvatel, jako je Beroun, Nymburk nebo Vodňany. Pokud se vedení velkých měst budou chtít zamyslet nad tím, jak zvýšit komfort a kvalitu života místních, právě do těchto obcí se mohou vydat pro inspiraci a know-how.Navštívili jste v poslední době nějaké město nebo městečko, kde by se Vám třeba líbilo nějaký čas zůstat? Těším se na vaše tipy.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama