Ing. Ondřej Prokop

  • ANO 2011
  • Praha 11
  • územní plánování
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.12.2021 9:00:00

Memorandum o spolupráci mezi hl. m. Prahou a Středočeským krajem

Memorandum o spolupráci mezi hl. m. Prahou a Středočeským krajem

Milí Pražané, jedno ze svých nedávných zamyšlení nad bytovou🏠politikou jsem věnoval negativnímu trendu prorůstání Prahy do Středočeského kraje, které je jedním z důsledků snižující se dostupnosti bydlení v hlavním městě.

Dnes bych se rád k této problematice vrátil, byť z poněkud jiného pohledu.Jak už jistě víte, jsem zastáncem takzvaného města krátkých vzdáleností. Způsob života, kdy cestami za prací, nákupy, sportem nebo zábavou není třeba trávit desítky minut, se osvědčil ve spoustě velkoměst, a představuje nejefektivnější a zároveň nejšetrnější způsob jejich fungování.Zároveň jsem si ale vědom, že probíhající exodus za Prahu nelze zvrátit lusknutím prstů. Co ale můžeme, je minimalizovat jeho dopady: zastavování cenné zemědělské půdy, vzestup emisí z houstnoucí automobilové dopravy a s ní spojené každodenní dopravní zácpy.👉Velký posun v tomto ohledu může přinést Memorandum o vzájemné spolupráci mezi hlavním městem Prahou a Středočeským krajem, které Praha čerstvě odsouhlasila. Provázanost obou celků je obrovská - za prací do Prahy například denně dojíždí přibližně 15 % Středočechů. Koordinace dopravy, výstavby a dalších oblastí života je proto základním předpokladem harmonického rozvoje celého regionu.Věřím, že se tak v příštích letech můžeme těšit mimo jiné na průjezdnější pražské ulice, čistší vzduch, ale také nové projekty bytové výstavby na ladem ležících brownfieldech.A jaké změny byste si nejvíce přáli vy❓Jako vždy vás poprosím o vaše názory do komentářů pod tento příspěvek👇👇👇, těším se na naši další diskusi.Článek, na který reaguji a téma memoranda:👉https://www.regionpraha.cz/.../prazsti-radni.../
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama