Ing. Ondřej Prokop

  • ANO 2011
  • Praha 11
  • územní plánování
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.07.2020 21:11:14

Na Praze 11 chceme stavět družstevní byty do tří let

Na Praze 11 chceme stavět družstevní byty do tří let

S potěšením sdílím hezký článek, který vyšel v Právu o družstevním bydlení a bytové situaci u nás na Praze 11 👇👇👇, v současné době máme zatím vytipované pro družstevní bydlení tři lokality.

Přepis článku:

„Radnice Prahy 11 zvažuje vlastní cestu k družstevnímu bydlení. Vytipovala pro družstevní bydlení tři lokality, sdělil Právu místostarosta OndřejProkop (ANO).
„Bude se jednat o pilotní projekty menšího rozsahu o velikosti několika desítek bytů, kde si vyzkoušíme kompletní mechaniku. Prioritou je pro nás rychlá realizace v kratším časovém horizontu. Rádi bychom do dvou tří let stavěli,“ uvedl Prokop.
Vlastní projekt družstevního bydlení dlouho ladilo hlavní město, nedokázalo se však shodnout, za jakou cenu by družstevníci v budoucnu měli odkupovat městský pozemek. Praha na něm družstvu měla umožnit budovat bytový dům pomocí tzv. práva stavby. Koupě pozemku členy družstva by přišla na řadu později. Vedení města nenašlo kompromis v otázce, zda družstevníky při budoucím prodeji zvýhodňovat. Hlavní město už příliš mnoho vhodných pozemků nemá, v minulosti je prodalo, a zbavovat se jich pod cenou by nebylo podle kritiků moudré.
Prokop vidí jako možné řešení „uvolnění pozemků k výstavbě soukromým investorům s pasivní účastí města“. „Město či městská část totiž stavbu bytů neplatí z vlastního rozpočtu a současně může určit, kdo se do bytů nastěhovat může a kdo ne. Pokud by se Praha rozhodla takovou výstavbu realizovat jako dostupné bydlení, může tak udělat např. odložením platby za prodej pozemku,” dodal Prokop.“

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama