Ing. Ondřej Prokop

  • ANO 2011
  • Praha 11
  • územní plánování
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.11.2021 13:05:00

Po pochybných zakázkách reorganizují Piráti magistrátní IT odbory

Po pochybných zakázkách reorganizují Piráti magistrátní IT odbory

Vyjádření ke sloučení 2 magistrátních IT odborů

Pod tíhou kritiky sporných IT zakázek vyhlašovaných magistrátem, je potřeba zahladit, co se dá. Pražští radní dnes schválili změnu Organizačního řádu MHMP, která se týká struktury odboru informatické infrastruktury a odboru informatických aplikací. V důvodové zprávě schváleného materiálu se píše, že změna spočívá v centralizaci agend v této oblasti.

Na tom by asi nebylo nic divného, ovšem kdyby dnešní rozhodnutí radních v praxi neznamenalo návrat do situace, která fungovala do konce ledna 2019. Jinými slovy, radní dnes sloučili dva odbory v jeden. Obdobný tomu, který rozdělili právě koncem ledna 2019. Co za rozdělením odboru stálo tehdy? Podle mě potřeba odstranit tehdejšího ředitele odboru INF MHMP Roberta Fialku, který byl pro nynější magistrátní garnituru nepohodlným dědictvím po Adrianě Krnáčové. A to velmi těžce nesl primátor Hřib, do jehož gesce oblast IT spadá.

A co můžeme hledat za dnešním sloučením? Vsadil bych se, že tentokrát je potřeba elegantně odstavit ředitele odboru informatických aplikací, středočeského pirátského zastupitele Milana Krcha, který je přímým podřízeným primátora.

A proč se Piráti obrací zády proti svému stranickému kolegovi? Na vině jsou podezřelé IT zakázky pražského magistrátu, na které jsme upozornili letos v létě. Právě ty jsou nyní v hledáčku Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže. Takže to chápu tak, že člověk, který se spolupodílel na zadávání pochybných zakázek, nyní potichu odejde z magistrátu s odstupným. A jak by na to mohl zareagovat tehdejší ředitel Fialka? Pokud se stane, co jsem zaslech a on zažaluje magistrát na účelový vyhazov, bude ještě na magistrátu veselo. 

Text najdete s odkazy na starší komentáře na mém blogu ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama