Ing. Ondřej Prokop

  • ANO 2011
  • Praha 11
  • územní plánování
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.04.2020 11:04:17

Pomoc podnikatelům v Praze - MHMP versus MPO?

Pomoc podnikatelům v Praze - MHMP versus MPO?

Říkal jsem si, že v době nouzového stavu nebudu kritizovat z magistrátní opozice kroky koaličních partnerů (PIR, TOP09 a Praha Sobě). Mlčel jsem při postupně probublávání průšvihu v domově důchodců na Chodově i mnoha dalších věcí.

 Ale co mě tedy nadzvedlo ze židle je včerejší a dnešní mediální masáž Zdeněk Hřib - primátor Prahy a dalších v jejich podání verze pravdy o pomoci pražským podnikatelům. Korunu tomu nasadil předseda Pirátů Ivan Bartos, který na svoje sociální sítě ještě napsal, že vláda do poslední chvíle tajila, že peníze nebudou pro Prahu a jak to celé teď musí oni zachraňovat.

Stejně tak celá magistrátní koalice to ve všech médiích popisuje tak, že Ministerstvo průmyslu a obchodu se na pražské podnikatele vyprdlo a že je Praha musí zachránit. Víte jak to bylo doopravdy?

Bylo to totiž zcela naopak. Stát použil peníze z OPPIKu (Operační program pro chudší regiony), kde Praha prostě není. To je pravda. Není, ale pravda, že by to stát Praze do poslední chvíle tajil. Naopak s ní jednal. Praha to měla dát ze svého operačního programu, kde jí také zbývají nevyčerpané finance (z OPPPR). Takto vymysleli kostru záchranného balíčku COVIDII na vládě a snažili se vyjednat s Prahou.

Od lidí kolem pana ministra Karel Havlíček velmi dobře vím, že tento krok Praha záměrně zdržovala a nedala tak šanci možnost připojit se Praze a tím i pražským podnikatelům již k odstartovanému programu COVID II.

Proč asi? Nyní po té nepravdivé mediální kampani koalice a primárně Pirátů mi přijde, že to byl od začátku úmysl, aby si mohli přihřát polívčičku, že to vymysleli sami a že musí dělat něco navíc a nad rámec vládních opatření. Přijde mi to jako nemístné politikaření v době krize. Kdyby Praha nezdržovala a nebojkotovala kroky a návrhy ministerstva, mohli pražské podniky čerpat už v rámci COVID II a nemuseli by teď čekat na sociálně - ekonomické inženýrství magistrátu.

Tak to jen tak, abyste měli milí kolegové podnikatelé z Prahy druhou část skládačky té mediální frašky z posledních dvou dnů kolem toho jak se vám politici "snaží pomoct" v době, kdy vám krachují firmy.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama