Ing. Ondřej Prokop

  • ANO 2011
  • Praha 11
  • územní plánování
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.03.2021 22:03:17

Praha 11 pokračuje v projektu dostupného družstevního bydlení!

Praha 11 pokračuje v projektu dostupného družstevního bydlení!

Milí sousedé, někteří z vás možná v minulých měsících zaznamenali magistrátní přetahovanou o projekt dostupného družstevního bydlení🏠, který vypracovala radní Hana Kordová Marvanová.

Její návrh se nakonec podařilo schválit a jeden z družstevních domů by mohl vyrůst i u nás na “jedenáctce” 👍.ℹ️Projekt je prozatím ve fázi zvažování a já si velmi dobře uvědomuji jeho klady i citlivá místa. Nacházíme se v situaci obrovského deficitu bytů, který se v následujícím období bude spíše prohlubovat. Každý plán na výstavbu je proto cenný - a především pak ten, který přinese bydlení dostupné i finančně. Díky kooperaci, kdy městská část poskytne pozemky k výstavbě a družstvo tuto výstavbu následně zrealizuje, by se totiž pořizovací náklady snížily o přibližně třicet procent.👉Tento model výstavby nicméně počítá s tím, že zastavěné pozemky budou od městské části či města následně odkoupeny. Rozsáhlá realizace podobných projektů by vedla k úbytku obecních pozemků, který je nežádoucí a je v rozporu se současným vnímáním participace města na svém rozvoji.Každé rozšiřování již existující zástavby je také nutné řešit s ohledem na potřeby místních. Vyslechnout je, a tam, kde mohou mít pocit, že přicházejí zkrátka, nabídnout řešení, které vnímaná negativa vyváží.Oslovuje vás tento model bydlení ❓Nebo byste dali spíš přednost městské nájemní výstavbě❓Napište mi svůj názor do komentáře pod příspěvek 👇👇👇.Článek, na který reaguji naleznete zde:👉https://prahatv.eu/.../praha-11-chce-stavet-druzstevni-byty
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama