Ing. Ondřej Prokop

  • ANO 2011
  • Praha 11
  • územní plánování
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.07.2020 14:08:53

Propad aktivity stavebních úřadů vlivem nejen koronavirové krize

Propad aktivity stavebních úřadů vlivem nejen koronavirové krize

Milí sousedé, dnes se budu ve svém pravidelném středečním zamýšlením nad bytovou politikou věnovat aktuálnímu útlumu stavebního sektoru.Jarní koronavirová krize s ekonomikou pěkně zamávala. 😢

 Týká se to samozřejmě i stavebního sektoru, který se dostal do výrazného útlumu.

Velký propad zaznamenala především aktivita stavebních úřadů. Podle údajů, které nedávno zveřejnil portál CenovaMapa.org, se počet vydaných rozhodnutí v porovnání s předchozím měsícem snížil v květnu o plných o 47 procent, meziročně pak o 15 procent. Důvodem byl omezený provoz úřadů, ale taky menší objem podaných návrhů. Samotná stavební výroba se propadla o 7,6 procent. Podle analytiků ale můžeme očekávat, že nejtěžší časy stavebnictví teprve čekají, a odhadují, že počet nově zahájených projektů poklesne až o desítky procent.

Praha, která se s obrovským nedostatkem bytů a pomalou výstavbou potýká už dnes (v současnosti metropoli chybí přes 20 000 bytových jednotek a deficit se s každým rokem zvyšuje), si takový scénář nemůže dovolit. Musíme se postarat o to, aby se smysluplné projekty schvalovaly rychleji (o pomalých postupech úřadů jsem psal tady: https://www.ondrejprokop.cz/…/navrh-cssd-ma-za-cil-snizit-…/).

A aby nezůstalo jen u planých řečí, musí je podpořit především vedení města. Co myslíte, podaří se pražským politikům odložit hašteření a spolupracovat na tom, co Praha opravdu potřebuje? Já ruku k dílu rozhodně rád přiložím.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama