Ing. Ondřej Prokop

  • ANO 2011
  • Praha 11
  • územní plánování
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.05.2022 21:24:00

Skutečně teď potřebujeme novou budovu filharmonie?

Skutečně teď potřebujeme novou budovu filharmonie?

Filharmonie bude krásná, věřím, že ano, ale chvilku může počkat. Máme totiž teď úplně jiné starosti.

Nezpochybňuji, že Praha podobnou stavbu potřebuje. Takovou, která by ji reprezentovala, ale ne v této době. Ne v post covidové krizi, ne za největší inflace, kterou moje generace pamatuje. Ne v době, kdy mizí střední třída a společnost se dělí na bohaté a chudé. Senioři, rodiče samoživitelé a další nízkopříjmové skupiny obyvatel se často dostávají do situace, ve které jim po zaplacení nákladů na bydlení a energie nezbývá na další nutné výdaje.

Nová budova Vltavské filharmonie bude stát 6,1 miliardy korun. Dokončena má být v roce 2031. Nebylo by v tuto chvíli lepší stavbu pozdržet, počkat, až se dostaneme z největší krize a tyto peníze použít na pomoc lidem, kteří ji právě teď skutečně potřebují? Můžeme vytvořit programy na pomoc seniorům, rodičům samoživitelům. Nebo za ně postavit byty, které tolik potřebujeme. Třeba pro potřebné profese, jako jsou učitelé, hasiči, policisté.

Vyzývám proto tímto Radu hlavního města Prahy, aby řádně dokončila soutěž a následně projekt odložila. Tak, aby se dal realizovat za pár let, až bude líp. Z "ušetřených" miliard může Rada pomoct lidem, kteří přestávají mít peníze na to, aby v Praze žili.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama