Ing. Ondřej Prokop

  • ANO 2011
  • Praha 11
  • územní plánování
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.08.2020 8:51:00

Vlastní bydlení versus pronájem

Vlastní bydlení versus pronájem

Milí sousedé, tak se hlásím s dalším pravidelným „bytovým okénkem“ 🏠 a dnes se dotknu tématu bydlení v pronajatých bytech vs. bydlení ve vlastním.

Bydlet ve vlastním a něco vlastnit není prostě pro každého a městské byty mohou být skvělým řešením pro lidi, co na vlastní nemovitost finančně nedosáhnou.

Zatímco prodeje bytů padají, nájemní bydlení je na vzestupu. Ve druhém kvartálu se ve srovnání s loňským rokem do pronajatých domů nebo bytů přestěhovalo skoro o 50 procent lidí více. 

Je dobře, že Češi pomalu ustupují 👍od utkvělé představy, že je nutné vlastnit nemovitost, i kdyby pro to měli živořit, nicméně komerční nájmy mají také své nevýhody. 

Pronajímatelé velmi pravděpodobně využijí každého zvýšení poptávky ke šroubování cen vzhůru, odrazující může být také nejistota ohledně budoucího využívání bytu, kdy navzdory původním plánům mohou plány pronajímajícího zkřížit nečekané životní události apod. 

Daleko větší jistoty mohou poskytnout městské byty.👍 Těch má ale Praha jen něco přes 23 000. Právě na rozvíjení bytového fondu Prahy bych se do budoucna rád zaměřil. Promyšlenou koncepci a jednotlivá řešení budu postupně zveřejňovat, první díl vyjde v následujících dnech. Sledujte proto mé sociální sítě a blog. 

A jaký názor na bydlení ve vlastním versus v pronájmu máte vy❓
Bydlíte ve vlastním nebo v pronájmu a jste s touto vaší formou bydlení spokojeni

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama