Ing. Patrik Nacher

  • ANO 2011
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

31.03.2020 14:43:43 - Z. Výr

Myslíte, že je Parlament neakceschopný?

Dobrý den, pane inženýre. Považuji vás za rozummného člověka, a proto by mě zajímalo, co si myslíte o tom, že vaše strana chce omezit parlamentní demokracii? Přijde vám to šťastné a správné rozhodnutí? Ano, je krize, ale myslíte, že bude hůř? Vždyť ještě minulý týden Parlament zasedal a rozhodoval, byť v omezenm počtu.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.04.2020 11:38:58 - Ing. Patrik Nacher
Dobrý den,

děkuji Vám za dotaz. Potěšilo mě, že mě považujete za rozumného člověka. Trochu nerozumím Vaší otázce. V čem si myslíte, že chceme omezit parlamentní demokracii? Mám pocit, že Vám asi neodpovím, tak jak očekáváte. Stav legislativní nouze je proto, aby se mohla rychleji přijmout opatření a rychle se mohlo pomoc lidem. Všichni občané volají po pomoci od státu. Je potřeba změnit některé zákony, které v Poslanecké sněmovně jsou už odhlasované. Na stav legislativní nouze pamatuje i ústava, podle které se právě teď řídíme. Za celou dobu mimořádného opatření jsem nezaznamenal od všech 200 poslanců, že by tento stav kritizoval. Podle mého názoru je Parlament akceschopný. Když se podíváte zpětně na hlasování zákonů v legislativní nouzi, které byly hlasovány ve zkráceném jednání, tak drtivou většinu zákonů schválila koalice i opozice dohromady. Já osobně jsem celou řadu pozměňovacích návrhů opozici podpořil. Z hlediska bezpečnostního a zdravotního jsme zasedali v polovičním počtu poslanců, kdy byl zachován stejný poměr zástupců jednotlivých stran. Vše mi přijde, že bylo v pořádku. O fungování jednání v poslanecké sněmovně jsem nezaznamenal žádnou kritiku.

Patrik Nacher