Ing. Pavel Kohout

  • BPP
  • Opatovice nad Labem
  • starosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,86. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.05.2015 11:55:23

Opatovice nad Labem mají on-line rozklikávací rozpočet

Opatovice nad Labem mají on-line rozklikávací rozpočet

Obec Opatovice nad Labem nově umožňuje jednoduše a srozumitelně sledovat hospodaření obce na internetu pomocí přehledné struktury rozpočtu.

Od letošního dubna je na webových stránkách naší obce Opatovice nad Labem přístupný pro veřejnost rozklikávací rozpočet. Obsahuje srovnávací tabulky a grafy a zpřístupňuje ekonomická data uživatelsky nenáročnou formou. Zájemci tak mohou procházet příjmy a výdaji od celku do detailu podle typu jednotlivé položky a paragrafu. Rozpočet jednoduchou formou zobrazuje stav a vývoj čerpání výdajů a plnění příjmů v členění podle základních rozpočtových kritérií, jako jsou oddíl, paragraf, položka, účelový znak, atd. Bude obsahovat data zarok 2014 a aktuální data za rok 2015. K aktualizaci dat bude docházet jednou měsíčně na základěúčetní závěrky za daný kalendářní měsíc.

Rozklikávací rozpočet je dobrý k tomu, aby každý z občanů věděl za co obec utrácí, kam investuje, co všechno platí a jaké má příjmy. Každý může detailně vidět, kolik má obec od státu peněz, kolik vybere na daních a poplatcích. Prioritou našeho obecního rozpočtu je školství a fungující infrastruktura. Jak obec vypadá je pověstnou třešničkou na dortu, kdy je vše uklizené a tráva posekaná. Z jednotlivých kapitol je evidentní, kolik co stojí. Příjmy obce se nijak nezvyšují a my daně rozhodně zvyšovat nechceme. Pořád kalkulujeme s těmi stejnými penězy.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama