Ing. Pavel Kováčik

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.11.2013 16:37:18

Kaprů na předvánočním trhu bude dost

Kaprů na předvánočním trhu bude dost

Co se týká předvánočního trhu, sezóna výlovu kaprů je v podstatě u konce. Byla pouze průměrná a zasáhlo do ní několik důležitých faktorů.

První ztráty přineslo dlouhé studené jaro, než se ryba začala naplno krmit. Pak byly povodně, které některé chovné nádrže docela slušně „vypláchly“, mnoho ryb tam nezůstalo. Chovné sezóně neprospěla ani obrovská letní vedra, při nichž se ryba rovněž nekrmila. Navíc tam, kde byla vysoká obsádka nebo mělčí voda, padala ryba nedostatkem kyslíku.

Při výlovech – zejména na začátku - bylo zase neobvyklé teplo. Rybníkáři museli činit opatření, aby ryba nepadala přímo při výlovu. Zástupci rybníkářských firem, s nimiž jsem hovořil, se budou snažit držet cenu tak, aby nějak dramaticky neposkočila. Mírné zdražení ale lze očekávat. Ceny se totiž řadu let držely přibližně na stejné úrovni a dnes už nejsou žádné rezervy. Česká republika patří v produkci kaprů ke světové špičce. Našimi největšími odběrateli jsou Slovensko, Německo, Rakousko a Itálie. Ani letos to však nebude na úkor domácího zákazníka. I přes nepříznivou sezónu, bude ryb na českém předvánočním trhu dostatek.

Ing. Pavel KOVÁČIK, předseda Poslaneckého klubu KSČM

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama