Ing. Pavel Kováčik

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.01.2014 15:35:23

Odpovědnost především

Odpovědnost především

Ministerstvo zemědělství dostalo půlmiliardovou pokutu za špatně vypsané IT zakázky v letech 2005-2011. Nutno dodat, že na základě trestního oznámení NKÚ probíhá také vyšetřování protikorupční policie zaměřené na IT tendry na zemědělství.

Už mě snad ani nemůže nijak překvapit, že se každou chvíli dozvídám o nějakých nekalostech, které minulé vlády prováděly. Je velmi důležité, aby byly tyto případy dotaženy do konce a nezůstala tu pachuť z bezmoci. Co se týče samotné pokuty pro Ministerstvo zemědělství, kterou mu vyměřil finanční úřad, tak ta bohužel neřeší naprosto nic. Pouze de facto přesun peněz z Ministerstva zemědělství na Ministerstvo financí. Potrestán je rezort momentálně řízený jiným ministrem, neboť pokuta je udělena za činnost v jiných letech. O chybějící peníze si stejně bude ministerstvo žádat Ministerstvo financí. V takových chvílích se ukazuje, že co nám schází, je hmotně-právní odpovědnost úředníků za učiněná nesprávná rozhodnutí v rozporu se zákonem. Riziko, že by v takových případech museli sáhnout do vlastní kapsy, by určitě pomohlo jak preventivně, tak jako aspoň částečná satisfakce. To je věc, která by v programu vlády chybět neměla.

Ing. Pavel Kováčik, předseda poslaneckého klubu KSČM
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama