Ing. Pavel Kováčik

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.11.2013 12:59:28

Politické tahanice musí stranou

Politické tahanice musí stranou

Blíží se konec roku, mizí sezónní práce, ať už v oblasti zemědělství či stavebnictví, a tím se zhoršuje situace rodin, ale i jednotlivců a seniorů.

Je mi tak trochu líto, že v dnešní moderní době jsou potřeba potravinové sbírky. Společnost se hodnotí podle toho, jak se dokáže postarat o slabé, potřebné či postižené občany. Neříkám tím, že mnozí si nezavinili situaci sami, ale počty těch, kteří jsou na hranici chudoby, se katastrofálně zvyšují. Přestože obětovali lidé peníze na potravinovou pomoc, nevyřeší to problémy trvale a pomoc ani nemůže logicky stačit pro všechny. Přemýšlím o tom, jak se asi spí exministru Drábkovi a dalším, kteří svou velkou měrou přispěli k této hrozivé situaci. V současné době probíhají politická jednání a všichni by měli mít na paměti, že nelze prodlužovat situaci bezvládí a urychleně hledat cestu, jak nastolit vládu, jež bude brát zřetel na potřeby občanů. Znovu se objevují lákavé nabídky půjček, které pak dorostou pomocí úroků do rozměrů, které nejsou občané schopni platit. Je třeba se zamyslet nad tím, jak přestat hnát občany do dluhové pasti, a vytvořit nová pracovní místa, která by zajistila těm, kteří pracovat chtějí, důstojný život.

Ing. Pavel KOVÁČIK, předseda Poslaneckého klubu KSČM

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama