Ing. Petr Benda

Ústecký kraj
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,64. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.05.2011 12:07:00

Extrémisté na postupu

Extrémisté na postupu

Výsledky opakovaných voleb v Krupce přinesly sebou jednu velmi varující zprávu. Do zastupitelstva města Krupky se dostala se 7,1 % i Dělnická strana sociální spravedlnosti, jejíž příznivci nedávno pochodovali problémovým sídlištěm Horní Maršov.

Ponechám stranou, kdo se nechává uplatit a dělá z voleb divadlo, ale chci upozornit na to, že 7,1% pro DSSS je vážným varováním pro všechny politiky nejen v kraji, ale i ve vládě a parlamentu.

Ve chvíli, kdy vláda premiéra Nečase, Kalouska a Bárty si dělá z občanů legraci je naprosto normální, že DSSS získává příznivce. V době, kdy jsou lidí nuceni žít od výplaty k výplatě a nejsou schopni plnit si nejzákladnější povinnosti, jako je placení nájmu, dříve získaných půjček nebo účtů za elektřinu, plyn a vodu. Z toho důvodu vzniká živná půda pro extremistické strany. Možná dnes někdo nad touto skutečností mávne rukou, ale zlo vždy začínalo a rostlo velmi pomalu.

Volby v Krupce daly poprvé šanci DSSS, aby se dostala na radnici. Vinu na tom, že se tak stalo nese vláda, jejíž tzv. reformní kroky přivádějí mnoho lidí do nezvládnutelných situací. Tito občané nevěří zavedeným politickým stranám a obracejí se na ty, které jsou zde nové a dávají najevo, že někdo má výhody oproti jiným. Ukáží vždy prstem na viníka této situace. Neukáží prstem na vládu, ale na konkrétní lidi, což lidem vyhovuje daleko více.

Na Nečase, Paroubka, Bártu nebo Johna nikdo nemůže. Ti, kteří mají problémy s chováním a zneužívají sociálních dávek včetně mnoha výjimek v těchto zákonech, jsou pro lidi daleko blíže a lidé svého nepřítele vidí a každý den se s ním setkávají. Tato nebezpečná hra této nekompetentní vlády nebude mít jiný výsledek, než nárůst extremismu nejen v Krupce, ale postupně ve všech chudých krajích v naší zemi. Nejhorší je, že v některých věcech se extremisticky chová i sama vláda. A to ve chvíli, kdy lidem stále bere a ze života jim dělá peklo.

Petr Benda

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama