Ing. Petr Bendl

  • ODS
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,44. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.07.2020 12:16:00

Pokuta 50 milionů za dvojí kvalitu potravin je nesmyslná

Pokuta 50 milionů za dvojí kvalitu potravin je nesmyslná

Vláda včera projednala návrh zákona o ochraně spotřebitele. Podle poslance Bendla není možné, aby byl za dvojí kvalitu potravin odpovědný majitel prodejny, nikoliv výrobce.

 Avizovaná pokuta ve výši až 50 milionů korun je pro většinu malých prodejců likvidační. Tento další vládní přešlap je pouze snaha zakrýt selhání při vyjednávání o evropské směrnici.

„Návrh je prokorupční, pro malé a střední firmy může být likvidační. Sankce do 50 mil. korun bez jasných definic, co je dvojí kvalita, dává šanci netransparentně ovlivňovat a stanovovat výši pokuty. Skutečnost, že návrh neprošel posouzením dopadů na hospodářství ČR, přestože má ČR dostatek času, je v rozporu s tvrzením MPO, že se jedná o důležitý návrh zákona,“ říká poslanec ODS Petr Bendl.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama