Ing. Petr Bendl

  • ODS
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,44. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.05.2010 13:48:00

Říkám jasné ne velké koalici

Říkám jasné ne velké koalici

E 15, 28.5.2010 Poslední dny před volbami jsou plné nervozity. A střely, které vypouštějí političtí protivníci, míří často vedle. Já mám podle některých zveřejněných spekulací podporovat vytvoření velké koalice.

Toto tvrzení se nezakládá na pravdě a jde naprosto proti tomu, co budu po volbách hájit.

Žádná jednání o možné velké koalici jsem nevedl a nevedu. Vládní spolupráce s ČSSD je pro mě naprosto nepředstavitelná. Důvodem není pouze osoba Jiřího Paroubka a dalších nekompetentních kandidátů ČSSD na ministerská křesla. Důvodem, proč velkou koalici považuji za nereálnou, jsou zejména neslučitelné programy ODS a ČSSD.
Průzkumy sice ukazují, že je lidé nečtou, ale kdyby tak udělali, zjistili by, že pohled ODS a sociálních demokratů na svět se rozchází ve většině bodů.

Na jedné straně stojí odhodlání vést politiku úspor a rozpočtové odpovědnosti, na druhé straně plán rozpouštět vybrané daně v nesmyslných jednorázových výhodách pro vybrané skupiny obyvatel a dál zadlužovat zemi. Mám také dost zkušenosti ze středních Čech, abych uměl odhadnout, co by nás čekalo v případě, že třeba funkci ministra zdravotnictví znovu utrhne David Rath. Útočný politik, jehož jediným cílem je uspokojení vlastního ega. Již dříve jsem v rámci středočeského regionu ODS prosadil závazné usnesení o tom, že velká koalice není možná. A opakuji to i pár hodin před volbami.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama