ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,7. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.04.2019 11:04:00

Letos bude Praha investovat i do liniových staveb

Letos bude Praha investovat i do liniových staveb

Pražští radní schválili roční plán obnovy, rekonstrukce, modernizace a rozvoje vodohospodářského majetku zajišťovaného Pražskou vodohospodářskou společností (dále PVS) v roce 2019.

 Celkové finanční zdroje na investice pro rok 2019 jsou předpokládány ve výši 2,135 miliardy korun bez DPH. Rekonstrukce se budou týkat výhradně vodárenských a kanalizačních staveb.  

„Schválením konečného návrhu Ročního plánu obnovy pro rok 2019 došlo k upřesnění výčtu akcí, který se odvíjel od koordinace města s dalšími investory, zejména Technickou správou komunikací hl. m. Prahy, Dopravním podnikem hl. m. Prahy, městskými částmi, Pražskou plynárenskou a dalšími. V tomto roce se bude investovat i do liniových staveb. Určitě je třeba zmínit i pokračující rekonstrukci a modernizaci Ústřední čistírny odpadních vod Praha na Císařském ostrově,“ řekl náměstek primátora pro oblast životního prostředí Petr Hlubuček.

Letos se bude investovat mimo jiné do oprav Úpraven vody Podolí a Káraný. Kromě toho se budou opravy týkat jednotlivých městských částí, zde stojí za zmínku například rekonstrukce vodovodních řadů na Loretánském náměstí a okolí ulice Parléřova v Praze 1; v Praze 2 se bude jednat o ulici Žitnou a její okolí; Prahu 3 čeká rekonstrukce v ulicích Bořivojova, Jagellonská a jejího okolí; v Praze 4 půjde o ulici Křesomyslovu; v Praze 5 jde o ulici K Rozmezí a její okolí; v 6 Praze se bude jednat o ulice Na Pískách, U kolejí, Suchdolská a Patočkovu ulici, v Praze 8 se bude rekonstruovat vodovodní řad v ulici Pod Plynojemem; v Praze 10 půjde o ulici Sportovní, Vršovickou a Charkovskou; v Praze 12 mohou lidé očekávat práce v ulici Machovcova a jejím okolí.

Kromě vodovodních řadů budou probíhat i rekonstrukce kanalizací, například v Praze 1 na Václavském náměstí, v ulici Betlémské, Politických vězňů, Jungmannově a Kožné; v Praze 3 pak půjde o Koněvovu, Tachovské náměstí, Bořivojovu a Jagellonskou ulici; v Praze 4 pak čeká rekonstrukce kanalizaci v ulici Táborská a Křesomyslova; v Praze 5 ulici Lomařskou, Paškovu, Sliveneckou, Pod Brentovou a její okolí; v Praze 6 pak můžete čekat práce v ulici Pod Novým lesem a jejím okolí.

Rozsah prací se dotkne také mnoha dalších ulic v různých městských částech, o probíhajících opravách budou Pražané průběžně informováni.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama