Ing. Petr Šilar

  • KDU-ČSL
  • Ústí nad Orlicí
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.03.2017 8:37:00

Chci svým návrhem zvýšit dostupnost rodinného bydlení

Chci svým návrhem zvýšit dostupnost rodinného bydlení

Senát se ve středu 8. března zabýval balíčkem daňových zákonů. Předseda senátorského klubu KDU-ČSL Petr Šilar navrhl vložit do novely osvobození převodu pozemků od DPH. Senát tento návrh přijal a vrátil daňový balíček zpět Poslanecké sněmovně.

„Můj návrh je totožný s návrhem, který jsem podal na jaře loňského roku jako senátní novelu zákona o DPH. Senát novelu zákona o DPH schválil, bohužel leží od srpna v Poslanecké sněmovně a má malou šanci na projednání. Proto jsem svůj návrh zopakoval dnes. Zákony vrácenými ze Senátu se musí Poslanecká sněmovna zabývat přednostně, naopak zákony iniciované Senátem mají nízkou prioritu a tak bývá jejich projednání odsouváno,“ uvedl Petr Šilar, předseda senátorského klubu KDU-ČSL a nezávislí.

Převody pozemků jsou zatíženy 21% DPH od počátku roku 2016. Návrh senátorů tak vrací právní úpravu do stavu, který platil do konce roku 2015. „V posledním roce prudce vzrostly ceny nemovitostí, chci svým návrhem zvýšit dostupnost rodinného bydlení zejména pro mladé lidi, kteří chtějí žít na venkově. Doufám, že se mi podaří přesvědčit Ministerstvo financí, které se k návrhu zatím staví negativně,“ uvedl senátor Petr Šilar.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama