Ing. Petr Šilar

  • KDU-ČSL
  • Ústí nad Orlicí
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.05.2012 15:26:00

Protestující zemědělci mají mou plnou podporu

Protestující zemědělci mají mou plnou podporu

Předseda Stálé komise senátu pro rozvoj venkova Petr Šilar podpořil závěry z dnešního jednání rozšířeného Krizového štábu AK ČR. Protesty zemědělců proti záměru vlády zrušit zelenou naftu a zavést daň na tiché víno považuje za oprávněné.

„Arogance vlády, která ve svých škrtech nebere žádné ohledy  na dlouhodobé potřeby zemědělců, přesáhla únosnou mez. Přestože v programovém prohlášení vláda deklaruje, že podpora konkurenceschopnosti českých zemědělců patří mezi její priority, skutečnost je přesně opačná,“ říká senátor Petr Šilar.

Zelená nafta je podle Šilara zavedena ve všech okolních státech Evropské unie. Dostala se dokonce už i do programového prohlášení nové slovenské vlády. To, že by naši zemědělci nakupovali naftu dráž než jejich zahraniční konkurenti, by pro ně znamenalo vážné znevýhodnění na trhu, tvrdí lidovecký senátor. „Lidé by si měli uvědomit, že na zrušení zelené nafty nedoplatí jen zemědělci. Zvýší se totiž ceny zemědělských produktů a následně vzroste i cena většiny potravin na pultech českých obchodů,“ varuje Šilar.

Senátor Šilar chce protestující zemědělce podpořit i osobně. „Zúčastním se plánovaných protestů, protože se s nimi plně ztotožňuji. Ze své pozice senátora udělám vše pro to, aby byl tentokrát hlas zemědělců co nejvíce slyšet,“ uzavírá Šilar.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama