Ing. Petr Třešňák

  • Piráti
  • Mariánské Lázně
  • městský radní
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,84. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.11.2018 19:07:00

Andrej Babiš kdysi dokonce přísahal, že neovlivňuje redaktory Mafry

Andrej Babiš kdysi dokonce přísahal, že neovlivňuje redaktory Mafry

Projev na 23. schůzi Poslanecké sněmovny 23. listopadu 2018 k návrhu na vyslovení nedůvěry vládě České republiky

 Hezké poledne, vážení kolegové.

Já bych chtěl jenom v rychlosti formou faktické doplnit tu předchozí řeč paní poslankyně Adamové Pekarové, která mluvila o útocích na novináře v posledních týdnech a vlastně i zmínila to, jak se Andrej Babiš kdysi vyjadřoval k tomu, že neovlivňuje redaktory Mafry a dokonce na to přísahal. Já jsem si vzal k ruce vydání Mladé fronty Dnes z pátku 16. listopadu, kde tedy vidím karikaturu Ivo Lukačoviče, což chápu, že karikatury jsou běžná součást politické kultury a politické satiry, nicméně ta karikatura mě tak nezarazila jako to, co je napsáno pod ní: "Patnáctý nejbohatší Čech v nové roli. Televize Seznam zabrousila do rodinného zázemí premiéra, dokonce do chorobopisu jeho syna. Tím se její vlastník Ivo Lukačovič zařadil mezi magnáty podezřívané z toho, že svá média zneužívá pro vlastní byznysové zájmy." Důležitá je teď ta poslední věta: "A muž, který si dosud přísně střežil své soukromí, musí počítat s tím, že i to už bude pro příště věc veřejná."

Chápu, že toto možná pan premiér neovlivnil anebo by se k tomu vyjádřil, že s tímto nemá nic společného a že jde pouze o kreativitu a servilitu redaktorů Mafry, nicméně na tomto sloupku je vidět, že i Mladá fronta Dnes se účastní takovéto veřejné výhrůžky a vyhrožování vůči vlastníku jiného média. Jenom to jsem chtěl krátce doplnit k předřečnici.

Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama