Ing. Petr Urbánek

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.10.2014 0:17:16

Litoměřice se zatím změny nedočkaly

Litoměřice se zatím změny nedočkaly

Tradiční strany a uskupení se v Litoměřicích zalekly hrozby ukončení zavedených praktik ve stylu „já na bráchu, brácha na mě“ a poslaly vítěze voleb hnutí ANO do opozice.

Hlasy voličů, kteří se v komunálních volbách v Litoměřicích vyslovili pro změnu ve vedení města zůstaly nevyslyšeny. Tradiční strany a uskupení se zalekly hrozby ukončení zavedených praktik ve stylu „já na bráchu, brácha na mě“ a poslaly vítěze voleb hnutí ANO do opozice.

Pokračování dosavadní koalice oznámila ODS společně s ČSSD a Sportem a zdraví nově doplněné o TOP09 a Severočechy. Ti hned po volbách zapomněli na své sliby voličům (transparentnost a otevřenost radnice, spravedlivé rozdělování grantů a dotací ap.) a namísto prosazování dříve deklarovaných změn se rozhodli podpořit pokračování starých pořádků včetně kontroverzních osob na postech místostarostů. Důvody pro toto jejich rozhodnutí zůstaly bohužel utajeny jak nám tak i veřejnosti.  

Důsledkem pokračování této staronové koalice bude odložení námi prosazovaných změn jimiž byly mimo jiné :

  • Odpovědné hospodaření bez zadlužování města a jeho příspěvkových organizací
  • Efektivní investice do projektů s adekvátním přínosem pro občany namísto cíleného vytváření předražených zakázek     
  • Transparentní veřejné zakázky nešité na míru pro předem vybrané dodavatele
  • Zveřejňování všech smluv a informací o nakládání s finančními prostředky města
  • Skutečná otevřenost radnice vůči občanům a naslouchání jejich podnětům
  • Transparentní a spravedlivé rozdělování grantů a dotací

Občané budou jistě také se zájmem sledovat, jak úspěšný bude další rozvoj města, po skončení možností čerpat dotace z kmotry řízeného ROP Severozápad a zavedení transparentních dotačních procesů řízených jednotlivými ministerstvy.      

Naše hnutí se v předvolební kampani zcela jednoznačně vymezovalo proti nekalým praktikám vládnoucích ODS a Sport a zdraví. Zcela přirozeně proto jednalo o vytvoření koalice pouze s ČSSD, Stranou zelených, Severočechy, TOP09 a KDU-ČSL. Programový průnik těchto subjektů dával vysokou naději na úspěch stejně jako naše nabídka na uspořádání orgánů města, která v mnohém předčila konkurenční nabídku ODS a někteří z partnerů ji dokonce označili za velkorysou. Ani toto však nakonec nestačilo. Uvidíme jak rychle budou realizovány nový atletický ovál, vyhřívaný fotbalový trávník, udržení či dokonce navýšení rozsahu některých zakázek a další sliby, které při povolebních koaličních vyjednáváních padaly z druhé strany a jimž jsme nebyli ochotni konkurovat.  

Karty voliči rozdali tak, že jsme měli 3 možnosti. Buď jít do pohodlné velké koalice s těmi, proti kterým jsme bojovali a na jejichž úroveň se nechceme nikdy snížit. Nebo jít do velmi křehké koalice  s některými, jak se nakonec ukázalo, zcela nevyzpytatelnými partnery, kteří mění názory, podle toho, kdo jim nabídne víc, čímž bychom riskovali neustálé vydírání z jejich strany s nekonečnými ústupky. A nebo být kvalifikovanou a nesmlouvavou opozicí, kterou tohle město ještě nezažilo. Jelikož nám nejde o moc a křesla za každou cenu, vybrali jsme si poslední variantu.

Vaše hlasy však nebyly zbytečné !!! Po dlouhé době vlády “národní fronty” bude mít konečně naše město skutečnou opozici, která bude konstruktivním, ale zároveň nesmlouvavým oponentem vedení města.     

  • Budeme novému vedení města neustále připomínat jejich sliby a tlačit je, aby pracovali ve prospěch občanů města a ne svůj, jak byli někteří z nich zvyklí
  • Budeme upozorňovat na každou nepravost ze strany vedení města
  • Budeme trvat na provedení nezávislého auditu hospodaření města, jeho příspěvkových organizací a dceřiných firem, včetně některých smluv a zakázek
  • Budeme prosazovat, aby veřejnost měla možnost kontrolovat výběrová řízení, smlouvy, výdaje z rozpočtu města a efektivitu nakládání s majetkem města a jím zřizovaných organizací 
  • Konstruktivně podpoříme každý návrh, který je v souladu s naším programem a zájmy občanů

Oceníme, když nám budete zasílat Vaše podněty pro práci v zastupitelstvu, naše kontaktní údaje naleznete na www.anolitomerice.cz. My jsme svoje sliby vždy plnili a budeme je plnit i nadále.

Ještě jednou děkuji všem spoluobčanům, kterým není lhostejný osud našeho města a kteří přišli k volbám. ANO, bude líp. Jenom to bohužel potrvá trochu déle, než by si mnozí z Vás přáli.  

Petr Urbánek
ANO Litoměřice

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama