Ing. Petr Vokřál

  • Brno
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,88. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.08.2017 13:46:00

Oceňuji nápad studentů na zvelebení zanedbávané lokality

Oceňuji nápad studentů na zvelebení zanedbávané lokality

Tým ve složení Peter Mezei, Veronika Očadlíková (oba Fakulta architektury VUT v Brně), Sebastian Loder, Nina Krajčírová a Vojtěch Urban (všichni Mendelova univerzita Brno) vyhrál studentskou architektonicko-krajinářskou soutěž Park Hády.

 Soutěž určenou pro studenty vysokých škol vyhlásila letos na jaře městská společnost Teplárny Brno z podnětu organizace Studentské Brno. Jejich úkolem bylo zpracovat návrh podoby budoucího parku u sídliště Vinohrady, kam až do roku 1997 ukládaly Teplárny Brno popílek ze svých provozů.

Prostor bývalého odkaliště má rozlohu 21 hektarů a je nyní pokryt zeminou s náletovou zelení. V budoucnu se má stát největším parkem v Brně Své projekty přihlásilo do soutěže šest týmů.

„V našem projektu jsme se snažili zvýraznit tři okruhy: klidový, rekreační a divoké přírody,“ uvedl za vítězný tým Peter Mezei, student pátého ročníku Fakulty architektury VUT v Brně.

Verdikt byl vyhlášen ve středu odpoledne v Urban Centru na Staré radnici, kde také všechny soutěžní projekty budou až do 25. srpna prezentovány pro veřejnost na panelech.

„Se studenty se již dlouhou dobu pravidelně potkávám. Připravují konkrétní projekty na rozvoj města a oceňuji tento jejich nápad na zvelebení této dlouhodobě zanedbávané lokality. Díky vyhlášené architektonicko-krajinářské soutěži věřím, že se brzy dočkáme nové podoby území, kde vznikne jeden z největších parků v Brně, který bude časem obyvatelům města sloužit k relaxaci,“ uvedl primátor Petr Vokřál.

„Oslovíme vítěze, aby se zkušenějšími architekty dopracovali koncept pro povolení k jeho realizaci,“ dodal 1. náměstek primátora Petr Hladík.

Nezávisle na tomto verdiktu budou mít možnost i návštěvníci Urban Centra svým hlasováním až 25. srpna určit, který z návrhů je podle jejich názorů nejlepší.

Další informace k výstavě najdete ZDE a na webu Urban Centra (ZDE).

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama