Ing. Radek Lacko

  • ANO 2011
  • Praha 4
  • zastupitel měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.09.2018 15:32:00

Na Černém Mostě postaví město osm nových bytových domů

Na Černém Mostě postaví město osm nových bytových domů

Základní kámen stavby osmi nových čtyř a pětipatrových bytových domů byl dnes za účasti radního pro oblast bydlení Radka Lacka položen na Černém Mostě. Do roku 2022 zde vznikne 182 nových městských bytů, přičemž náklady jsou 840 milionů Kč vč. DPH.

 Bytová výstavba je určena pro obyvatele Prahy především z řad zaměstnanců ve zdravotnictví, školství, hasičských záchranných sborech a podobně, včetně jejich rodin. Dále by měly být byty přednostně uvolněny pro lidi z ekonomicky či generačně ohrožené nebo znevýhodněné sociální skupiny.

„Na Černém Mostě postavíme 182 nových bytů, jejichž součástí budou například parkovací místa, realizace příjezdových komunikací a zastávek autobusů, sadové úpravy, dětská hřiště atd. Projednává se i možnost výstavby zdravotnického zařízení. Na stavbu již máme vydané platné stavební povolení a předpokládaný konec celé výstavby je v roce 2022. Jsem velice potěšen, že se mi téměř po patnácti letech podařilo prosadit výstavbu dostupného bydlení a mohl jsem zde dnes položit základní kámen,“ upřesnil radní hl. m. Prahy Radek Lacko.

Stavba je financována z Fondu rozvoje dostupného bydlení na území hl. m. Prahy.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama