Ing. Radim Fiala

  • SPD
  • Olomoucký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.02.2023 18:50:00

Ještě není prezidentem, a už chřestí zbraněmi?

Ještě není prezidentem, a už chřestí zbraněmi?

Reakce na facebookovém profilu k výrokům Petra Pavla v rozhovoru pro agenturu AFP o válce na Ukrajině

 Zvolený český prezident Petr Pavel v rozhovoru s francouzskou agenturou AFP řekl, že spojenci by měli při podpoře Ukrajiny projevit více odvahy. Navrhuje proto, aby Západ Kyjevu poslal veškeré dostupné zbraně vyjma jaderného arzenálu. To nás chce vážně zatáhnout do přímé války proti Rusku? Petr Pavel ještě není prezidentem, a už chřestí zbraněmi?

Když v prezidentské kampani někteří tvrdili, že nás prezident republiky nemůže zatáhnout do války, protože na to nemá ústavní pravomoci, neříkali pravdu. Nemůže nás zatáhnout přímo. Ale prezident sjednává a ratifikuje mezinárodní smlouvy, zastupuje stát navenek a podílí se na zahraniční politice. Navíc svými prohlášeními může eskalovat situaci.

Petr Pavel ještě není prezidentem, a už chřestí zbraněmi?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama