Ing. Radim Fiala

  • SPD
  • Olomoucký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.04.2021 21:06:00

Šílenství ekofanatiků

Šílenství ekofanatiků

Komentář na facebookovém profilu k návrhům zakázat grilování kvůli globálnímu oteplování.

Zelení chtějí zakázat grilování, protože prý zhoršuje globální oteplování! Šílenství ekofanatiků. S návrhem zakázat veškeré grilování na plážích, v parcích a na otevřených prostranstvích přišla Rada měst Brighton and Hove, neboť podle zelených, kteří v jejím čele stojí, kvůli grilování dochází ke zvyšování hladiny oxidu uhličitého v ovzduší, což může přispívat ke globálnímu oteplování. Jsem zvědav, kdy s něčím podobným u nás přijdou Piráti, neboť jsou součástí frakce Zelených v Evropském parlamentu.

Rada měst Brighton and Hove, kterou řídí Strana zelených, uvedla, že tento krok je součástí plánu boje proti změně klimatu, která si klade za cíl zajistit "uhlíkově neutrální přímořské letovisko" do roku 2030, upozornil server tn.nova.cz. ZDE.

Připomeňme, že jiní zelení zase kvůli tomu, že člověk produkuje methan, chtějí omezit konzumaci masa!

Hnutí SPD podporuje racionální ochranu životního prostředí pro člověka, ale boj proti emisím oxidu uhličitého je naprosto nesmyslný. Ke změnám teplot a klimatu na planetě vždy docházelo a dochází, ale hlavní odpovědnost nenese člověk a CO2, ale aktivita (a teplota) Slunce a vzdálenost Země od Slunce. V historii byly doby ledové i meziledové. Ve středověku za Karla IV. bylo tepleji a v Praze se pěstovalo víno, podobně jako nyní. Ale produkce takzvaných skleníkových plynů s tím neměla nic společného. Navíc CO2 není škodlivý plyn. Je to plyn důležitý pro fotosyntézu, čili díky němu je zaznamená i větší produkce zemědělských plodin.

Připomeňme jen, že emise CO2 Evropské unie tvoří zhruba 10 procent emisí celosvětových. Takže i kdyby CO2 mělo na klima nějaký vliv, je to jen, jako když plivne.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama