Ing. Radovan Vích

Člen předsednictva hnutí SPD, předseda RK SPD LBK
  • SPD
  • Liberecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.07.2016 9:39:13

Vích (SPD) ČT informuje své koncesionáře účelově

Vích (SPD) ČT informuje své koncesionáře účelově

ČT provádí ve svém zpravodajství cílenou podporu proevropským náladám ve společnosti.

To co předvádí ČT poslední dobou opravdu nemá obdoby. Včera v pořadu Události názorně ČT předvedla, jak se uvedená zpráva dá také interpretovat. Posuďte sami. UNHCR vydal statistickou zprávu o počtu migrantů, kteří připluli do Evropy za letošní rok se stavem k 6.7.2016. Celkem pašeráci převezli přes Středozemní moře do Evropy 237 044 migrantů, z toho 158 527 do Řecka a 76 699 do Itálie a zbytek připlul do Španělska. V Řecku se jedná o nárůst o 100% ve srovnání se stejným obdobím vloni. Včera veřejnoprávní televize uvedla slovy své moderátorky, která úspěšně proplouvá všemi režimy a je schopna uvádět všechno od pionýrské Vlaštovky až po Události, že cituji „ nových emigrantů v Evropě ubývá, od začátku roku jich přišlo přes 230 tisíc, nejvíce přes Itálii.“ Později bylo v reportáži uvedeno, že do Řecka jich za červen 2016 přišlo desetkrát méně, než vloni (vloni v červnu 55 tisíc, letos v červnu 24 tisíc), takže polovina a nikoliv desetkrát méně. Jinými slovy lež, anebo „politická korektnost“ jak kdo chce.

Reportáž mohla být na základě informací z UNHCR podána také takto. „ Sice se po smlouvě EU s Tureckem, kde je k dnešnímu dni zadržováno více než 2,7 milionu převážně ekonomických migrantů, podařilo proud migrace v letošním červnu do Řecka snížit na polovinu ve srovnání se stejným obdobím loňského roku, ale naopak v Itálii se jedná o nárůst o 100% ve srovnání se stejným obdobím vloni. Do Řecka jich jenom letos připlulo skoro 160 tisíc, zatímco do Itálie asi 80 tisíc. Z uvedeného vyplývá, že přestože EU uzavřela smlouvu o zadržování migrantů mířících do Evropy s Tureckem, pašeráci si našli jinou cestu jak migranty do Evropy dostat “. Opravdu je na čase provézt v ČT hloubkový audit s cílem, jak se s penězi koncesionářů hospodaří. Následně provézt změnu v Zákoně o ČT, odvolat RRTV a provézt zásadní změny ve způsobu jmenování ředitele ČT. V Zákoně o ČT se mimo jiné uvádí „Hlavními úkoly veřejné služby v oblasti televizního vysílání je zejména poskytování objektivních, ověřených, ve svém celku vyvážených a všestranných informací pro svobodné vytváření názorů“. K tomuto však poslední dobou nedochází. Nejen proto bude SPD požadovat osvobození důchodců od plateb měsíčních koncesionářských poplatků ČT. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama