Ing. Radovan Vích

Člen předsednictva hnutí SPD, předseda RK SPD LBK
  • SPD
  • Liberecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.08.2016 7:00:03

Vích (SPD) HUexit aneb další země zřejmě směřuje ven z EU

Vích (SPD) HUexit aneb další země zřejmě směřuje ven z EU

V Maďarsku byl proveden průzkum veřejného mínění v otázce postojů občanů k ilegální imigraci. Výsledky jsou jednoznačné a ukazují, kam zřejmě bude země po říjnovém plebiscitu v otázce přerozdělovacích kvót dále směrovat.

 Maďaři, vedeni charismatickým Viktorem Orbánem, provedli rozsáhlý průzkum veřejného mínění. Ze zveřejněných výsledků průzkumu maďarského institutu Századvég vyplývá, že ilegální migraci směřující do Evropy odmítá 90 procent Maďarů. Informaci přinesla agentura MTI.

Z výsledků dále vyplývá, že každý čtvrtý dotázaný měl s ilegálními migranty vlastní zkušenost, případně zprostředkovanou zkušenost přes blízkého příbuzného. Z nich téměř tři čtvrtiny se vyjádřili o migrantech negativně. Každý desátý respondent měl v této souvislosti zkušenost obtěžováním či napadením.

Šest z deseti dotázaných, kteří měli osobní zkušenost, se setkali s migranty náhodou, třetina z nich s nimi komunikovala. Dvě třetiny si vytvořili názor na základě jejich chování.

Maďaři od Evropské unie očekávají v první řadě přísně střežení vnějších hranic unie. Přerozdělování přistěhovalců v EU na základě kvót považuje za nepřijatelné až 71 procent účastníků průzkumu.

Jak dopadne 2. října referendum týkající se povinného přesídlení nemaďarských občanů do Maďarska, je tedy téměř jisté. V Maďarsku již dávno pochopili, že je třeba se nesmyslné diktatuře Bruselu ve věci povinných kvót aktivně bránit. A je docela možné, že říjnové referendum je taková malá generálka na referendum o setrvání Maďarů v EU. Diametrálně jiný přístup, než "probruselská" vláda ČSSD, ANO a KDU-ČSL vedena Bohuslavem Sobotkou.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama