Ing. Radovan Vích

Člen předsednictva hnutí SPD, předseda RK SPD LBK
  • SPD
  • Liberecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.06.2016 8:00:00

Vích (SPD) Prázdninové vysvědčení EU - "NEPROSPĚLA"

Vích (SPD) Prázdninové vysvědčení EU - "NEPROSPĚLA"

Existuje minimálně 15 důvodů proč EU selhává a selhala. EU je nutno opustit a začít budovat něco nové na úrovni svobodných národů na základě oboustranně výhodných podmínek trhu, obchodu, služeb a pohybu osob třeba na bázi V4 anebo V4+.

1)      EU se zaměřuje dlouhodobě na integraci 28 evropských států, ve kterých se hovoří 24 různými jazyky. Zde je prvopočátek problémů. Nikdy se tyto státy s rozdílnou historií a kulturou nemohou stát „Spojenými státy Evropskými“ z různých důvodů. Výčet by byl dlouhý, rozdílnou úrovní infrastruktury počínaje, přes produktivitu práce a výší HDP a třeba rozdílnou zahraniční politikou ke svým sousedům konče. Snahou o rozšiřování přijala EU mezi sebe státy zejména z jižní Evropy, které na to z hlediska plnění požadovaných kritérií nikdy neměly. Dnes EU za tyto státy platí dluhy, přestože například dlouhodobě Řecko stejně bankrotu neuteče. Řecko mělo z EU již dávno odejít a devalvovat Drachmu, a tím pádem by se již dnes nepotácelo ve smrtelné dluhové spirále dotované EU – CHYBA.

2)      EU vždy upřednostňovalo princip rozšiřování před principem hlubší integrace zakládajících států EHS – CHYBA.

3)      Přijetím Lisabonské smlouvy udělala EU z malých států de facto státy druhé kategorie. Změnila způsob většinového hlasování na způsob hlasování, který jednoznačně zvýhodnil  státy s velkou populací – CHYBA.

4)      Eurokomisaři nejsou voleni, ale jmenováni jednotlivými státy, resp. jejich politickými stranami – CHYBA.

5)      EU a její 39 tisícová armáda byrokratů vyprodukovala obrovské množství podružných zákonných norem, směrnic a nařízení, které omezují suverenitu jednotlivých států (v našem případě žárovky, zahnuté banány, pomazánkové máslo, tuzemský rum, alergeny atd.) a nebyla schopna řešit tak zásadní věc jako je společná bezpečnostní a obranná politika. Názorný příklad je zejména směrem k ilegální migraci – CHYBA.

6)      EU investuje 47% svých prostředků do pochybných projektů prostřednictvím strukturálních fondů, které neumí jednotlivé země a náš stát čerpat. Jenom v letech 2007-2013 to bylo až 105 mld Kč a v roce 2016 je z celkového počtu 1200 projektů rozpracováno a schváleno cca 300 – CHYBA.

7)      EU investuje téměř 47% svých prostředků jako dotace do zemědělství velkých členských států. Dotace způsobují pokřivení trhu. Tímto opatřením došlo v případě naší republiky mj. k likvidaci živočišné a rostlinné výroby v zemědělství, cukrovarnictví atp. – CHYBA.  

8)      EU vnucuje ostatním státům přijímání uprchlických kvót v rozporu s názory převážné většiny občanů – CHYBA.

9)      EU vytýká jednotlivým státům přijímání vlastních opatření ve vztahu k ochraně hranic – CHYBA.

10)   EU ve snaze zabránit masivní migraci do států Evropy, zahájila jednání s Tureckem o bezvízovém styku, přestože Turecko dlouhodobě porušuje lidská práva ve vtahu zejména ke kurdské menšině – CHYBA.

11)   EU povolila jednotlivým státům řadu výjimek a privilegií jako samostatná měna, členství mimo Schengen atd. – CHYBA.

12)   EU prostřednictvím svých vrcholných představitelů (Juncker, Shulz, Tusk, Mohegriniová atd.) není schopna dostatečně přesvědčit vhodnými způsoby jednotlivé státy o výhodách členství v EU – CHYBA.

13)   EU není schopna po Brexitu dostatečné sebereflexe. Vrcholní představitelé EU v podstatě selhali a měli by dát své posty k dispozici. Následně nechat EP zvolit nové představitele EU – CHYBA.

14)   Prohlášení vrcholných představitelů EU k Brexitu jsou jen odrazem nepochopení skutečné reality a vyzývání představitelů svrchovaného státu VB k urychlení zahájení výstupových jednání nese prvky nátlaku – CHYBA.

15)   Současná vláda ČSSD, ANO a KDU-ČSL nedokázala dostatečně prosazovat cestou MZV a jejich zahraničních pracovišť program jejich politických stran ve vztahu k EU a tím zklamala své voliče – CHYBA.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama