Ing. Radovan Vích

Člen předsednictva hnutí SPD, předseda RK SPD LBK
  • SPD
  • Liberecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.05.2019 9:23:37 - Damph

Budeme přijímat všechny uprchlíky z Afriky

Toto říká pan Zdechovský abychom si uvědomili význam EU: https://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Zdechovsky-KDU-CSL-Navrhujeme-oslavit-15-let-v-EU-akci-Tyden-bez-EU-579879. Myslíte že bychom opravdu bez EU museli všechny přijímat?
František Černoch

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.05.2019 9:55:43 - Ing. Radovan Vích
Dobrý den a děkuji za dotaz.
EU má po přijetí Lisabonské smlouvy zásadní výhody pouze pro populačně velké státy. Tyto státy (FRA, GER, ITA) jsou migrací zasaženy nejvíce. Bez EU bychom ale přijímali pouze uprchlíky, kteří utíkají do první sousední země před válkou a tam požádají o azyl. Všechny ostatní ilegální imigranty, tedy v podstatě ekonomické migranty, přijímat nemusíme. Do toho nás ale tlačí EU a různé Marrakéšské deklarace, globální kompakty OSN (kvóty atp.).Trvalá migrace a její podpora je také politikou EU. To je potřeba jednoznačně odmítnout. EU nemá azylovou politiku, resp. v ní je 28 rozdílných přístupů a legislativy k této problematice. Je potřeba aby si státy samostatně rozhodovaly o tom, kdo na jejich území vstoupí a kdo nikoliv. Schengen nefunguje a Frontex také ne. To je potřeba změnit a na úrovni jednotlivých států přijímat samostatná legislativní a nelegislativní opatření k zamezení ilegální imigrace viz Matteo Salvini a Viktor Orbán.