Ing. René Číp

  • Poruba
  • zastupitel měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.12.2014 11:04:51

Rezoluce k jadernému programu Izraele přijata

Rezoluce k jadernému programu Izraele přijata

Jak jste již možná zaregistrovali, Valné shromáždění OSN na začátku prosince schválilo rezoluci odsuzující jadernou politiku Izraele. V rezoluci je Izrael vyzván, aby odsoudil jaderné vyzbrojování a podřídil svá jaderná zařízení mezinárodní kontrole.

Rezoluci podpořilo 161 členských států. Proti kromě Izraele hlasovaly i USA, Kanada, Palau a Mikronésie. Osmnáct zemí včetně ČR a dalších 8 zemí EU se hlasování zdrželo.

Rezoluce není závazná, ale má značnou váhu, neboť Valné shromáždění je jediný orgán, kde je zastoupeno všech 193 členských států OSN.

Osobně to považuji za velmi pozitivní zprávu, neboť do této doby, byly v OSN většinou přijímány jen rezoluce odsuzující nepřátele Izraele a nepřátele USA. Přitom by mělo být měřeno všem stejným metrem, neboť za stejné viny by měl následovat stejný či alespoň maximálně podobný trest s přihlédnutím k aktuálním okolnostem.

Doufejme, že Izrael vezme tuto rezoluci v potaz a pokusí se své vnitřní problémy s Palestinci řešit více diplomatickou formou a k podobnému řešení přistoupí i s okolními arabskými státy, protože atomové vyzbrojování Izraele se dotýká právě jich. To je jediná cesta k míru.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama